O nama

 • Tvrtka Kolomejec d.o.o. osnovana je 1992. godine i bavi se proizvodnjom, prodajom i uslugom spajanja procesnih i transportnih traka, kao i remenskog prijenosa.

  Današnji proizvodni procesi postavljaju visoke zahtjeve pred transportne trake. Gotovo je postalo pravilo da se za vrijeme transporta izvode određeni procesi na traci (sušenje, hlađenje, grijanje, vlaženje, sortiranje, brojanje, posipanje šećerom ili brašnom, ...). Stoga je gotovo svaka traka u biti procesna traka. Tu se mora reći da transportnu traku može napraviti svaka tvrtka, dok kod procesne trake to nije tako. Malo je tvrtki sposobno proizvesti traku za pojedine procese. Osnovni su razlozi zahtjevi koje ta traka mora ispunjavati. Trake moraju biti postojane spram biljnih i životinjskih ulja i masti, potrebne su često određene norme koje traka mora zadovoljavati (FDS, USDA, HACCP, ...); zatim trake koje su otporne na visoke temperature, trake koje moraju prelaziti preko "noža" (nepokretnog valjka malih dimenzija), trake koje ne smiju truliti ili vremenom gubiti svoja svojstva, trake koje dok gore ne proizvode otrovne plinove, trake proizvedene bez spojnog mjesta, trake koje ne podliježu svakodnevnom savijanju i zakretanju, kao i mnoštvo drugih zahtjeva koje korisnik zatraži. Materijali traka su proizvod ugledne tvrtke Ammeraal, čiji smo ekskluzivni zastupnik za područje bivše države.

  Plosnati remeni sa radnom stranom iz kože ili umjetnog kaučuka su nezamjenjivi kod pogona gdje se zahtjeva visoka učinkovitost (iznad 98 %) kao i kod pogona s velikim brzinama i kod pogona s teškim uvjetima rada (jaka udarna opterećenja, utjecaji ulja i masti, voda, ...). Pogoni mogu biti otvoreni, križni, polukrižni, tangencijalni ili pogon traka za vretena (spindelband) i nalaze se u svim industrijskim područjima. Posebno područje remena obuhvaćaju okrugli i trapezni remeni koji se koriste za transportne namjene ili za pogone manjih snaga. Te remene spajamo taljenjem (ili mehaničkom spojnicom) bilo radionički ili u pogonu. Materijali remena su proizvod uglednih tvrtki VIS i BEHA čiji smo zastupnik za naše područje.

  Vrlo rado pružamo "know-how" za optimalan odabir transportne trake za lake i srednje terete odnosno transporte kao i plosnatog remena za sve pogone. Možemo Vam ponuditi više od stotinu raznovrsnih traka i remena iz standardnog programa, a po potrebi trake se proizvode i po posebnom zahtjevu korisnika.

  Usluga spajanja procesnih i transportnih traka i remena je od vrlo velikog značenja. Može se reći da je traka ili remen dobar koliko je dobro spojno mjesto trake.. Ono može često biti problematično kao kod napr. mehaničkih spojnica. Isto tako lijepljenje trake bilo hladnim ili toplim postupkom, spojno mjesto trake čini debljim i krutijim od ostalog dijela trake. Mi smo uklonili taj problem i spajamo trake toplim načinom bez uporabe spojnih materijala (ljepila i dr.), tj. koristimo taljenje kao proces spajanja. Koristimo u pravili preklopljeni "finger" spoj koji je jadinstven način spajanja u odnosu na konkurenciju. Remenje spajamo toplim načinom u visokokvalitetnim prešama tako da su spojevi potpuno pouzdani. Trake i remene spajamo po potrebi i u vašem pogonu, neposredno na stroju, a možemo doći isti dan na Vaš poziv i ukloniti zastoj proizvodnje prouzročen trakom ili remenom.

  Tvrtka "Kolomejec" d.o.o. s dugogodišnjim iskustvom na području traka i remena, praktičnim savjetima, a prije svega uslugom spajanja i bogatim skladištem traka i remena u Hrvatskoj čini dobrog i pouzdanog partnera na obostrano zadovoljstvo.  Reference

  Našim dosadašnjim radom stekli smo eminentne partnere u hrvatskom gospodarstvu kao što su:


  Badel 1862

  Bilokalnik IPA

  Carlsberg

  Cedevita

  Čakovečki mlinovi

  Danica

  Drvna industrija Novoselac (DIN)

  Dukat

  Valoviti papir Dunapack

  Elektrokontakt

  Franck

  Hartmann

  IPK Kandit

  Jamnica

  Karlovačka pivovara

  Knauf Insulation

  Koka

  Kraš

  Ledo

  Lipa Mill

  LPT

  Model pakiranja

  Mondi Packaging

  Oprema strojevi

  Papuk

  Petrokemija

  PIK Vrbovec

  PIK Rijeka

  Pliva

  Podravka

  Puris

  PPK Karlovac

  Saponia

  Sladorana d.d. Županja

  Solana Pag

  Tehnix

  Tiskara Zagreb

  TLM Šibenik

  TSH Čakovec

  TDR

  TOZ

  Tvornica kruha Zadar

  Tvornica ulja Čepin

  Vetropack straža

  Vindija

  Vjesnik

  Vutex Feniks

  Zagrebačke pekarne

  Zagrebačka pivovara

  Zračna luka Split

  Zračna luka Zagreb

  Zvečevo

  Zvijezda

  Žitoproizvod

  i mnogi drugi...